Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Piroska
-4 °C
5 °C

Év végére megnégyszereződhet a koronavírussal fertőzöttek száma Kanadában

2020.11.21. 07:50

Túlterhelés veszélyezteti a kanadai egészségügyi rendszert, mert elképzelhető, hogy az év végére akár megnégyszereződik a koronavírusos betegek száma az országban

– figyelmeztetett pénteken Justin Trudeau miniszterelnök. Az MTI beszámolója szerint a legnagyobb város, Toronto ismét kijárási korlátozásokat vezet be az újonnan regisztrált esetek nagy száma miatt, és hasonló intézkedéseket hozott már több tartomány.

A miniszterelnök arra kérte a kanadaiakat, hogy csak a szükséges esetekben mozduljanak ki otthonukból. Egyúttal felhívta a figyelmet:

már nyilvánvaló, hogy a karácsonyt nem lehet majd úgy megünnepelni, mint általában.

Mindazonáltal elutasította, hogy a kormány az egész országra kiterjedő korlátozásokat vezessen be. Theresa Tam országos tisztifőorvos nem sokkal korábban azt mondta: év végére akár 60 ezer is lehet majd a napi új fertőzések száma, ha az emberek nem tartják be a járványügyi korlátozásokat, de ha betartják, akkor is 20 ezer fölé fog nőni, miközben most még ötezer alatti ez a szám.

Doug Ford ontariói kormányfő bejelentette, hogy Torontóban és a közeli Peel régióban hétfőtől 28 napra kijárási korlátozások lépnek életbe. A kereskedelmi és a szolgáltatóegységek továbbra is működhetnek, de csak úgy, hogy a vásárlók, vendégek minimálisan találkozzanak a kiszolgáló személyzettel.  • Vennék
  • Hírek