Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-3 °C
5 °C

Tovább javul a járványhelyzet Csehországban

2020.11.22. 14:19

Tovább javul a járványhelyzet Csehországban. A laboratóriumi tesztek szombaton 3187 új igazolt koronavírus-fertőzést mutattak ki, ami ezerrel kevesebb, mint egy hete. Az aktív fertőzöttek száma 88 825-re csökkent – derült ki az egészségügyi minisztérium honlapján vasárnap reggel nyilvánosságra hozott legfrissebb adatokból.

A márciusban kitört koronavírus-járvány áldozatainak száma megközelítette a 7100 főt. Az utóbbi két napban az elhalálozások száma napi száz alá esett vissza. Ezeket az adatokat azonban később pontosítják, ezek rendszerint nőnek.

November elején, amikor Csehországban tetőzött a járvány, az új igazolt fertőzések napi száma 15 ezer körül mozgott. Ezen a héten az új esetek száma munkanapokon 4000 és 6500 között volt.

Folyamatosan csökken a kórházban kezelt betegek és a súlyos esetek száma is,

mintegy 6100 beteg van kórházban, október vége óta a legkevesebb. A súlyosnak minősülő esetek száma is 860-ra esett vissza. A helyzet javulása az egészségügyi tárca szerint lehetővé teszi, hogy a jövő hét végén a kórházak újra visszatérjenek a tervezett műtétek normális rendszeréhez. A járvány miatt ezeket a műtéteket eddig lehetőség szerint későbbre halasztották.

Kapcsolódó

Lassul a járvány terjedése Csehországban

Csökkenő tendenciát mutat a kórházban kezelt betegek és a súlyos esetek száma is.

A kormány döntése alapján szerdán az általános iskolák további osztályainak tanulói is visszatérhetnek az iskolapadokba. Jelenleg csak az elsősök és a másodikosok járnak iskolába. A középiskolákban felújítják a gyakorlati oktatást, az egyetemeken pedig a diákok húszas csoportokban végezhetnek gyakorlatokat. A lakodalmakon, a temetéseken és az istentiszteleteken hétfőtől már 20 személy vehet részt az eddigi 15 helyett. Meghosszabbodik az üzletek nyitvatartási ideje, az éjjeli kijárási tilalom 21 óra helyett 23 órakor lép életbe. A köztereken pedig az eddigi két személy helyett már hatan lehetnek együtt.

Kapcsolódó

Javul a járványhelyzet Csehországban

Az utóbbi hónapok legjobb hétköznapi járvány mutatóit mérték Csehországban.  • Eladnék
  • Hírek