Szíriában legkevesebb tizennégyen haltak meg az izraeli légicsapásokban

2020.11.22. 16:07

Legalább tizennégy fegyveres lelte halálát a szombat este végrehajtott izraeli légicsapásokban – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű aktivistahálózat vasárnap.

A támadások az Irakkal határos kelet-szíriai Deir-ez-Zór tartományt érték. Az iraki és afgán áldozatok Irán-párti milíciák tagjai voltak – tudatta az OSDH tájékoztatása alapján az MTI.

Izrael több száz légicsapást hajtott végre a szíriai konfliktus 2011-es kirobbanása óta a szíriai kormányerők, illetve a Damaszkuszt támogató Irán és a libanoni Hezbollah szíriai állásai ellen.

Legutóbb szerdára virradó éjjel számoltak be Szíriát ért légicsapásokról, akkor három katona halt meg, egy pedig megsebesült.

A zsidó államot már számos alkalommal vádolták meg a Deir-ez-Zór tartományban végrehajtott támadások miatt, de az OSDH értesüléseit a szíriai állami média, valamint az izraeli hadsereg a legritkább esetekben kommentálja.

Deir-ez-Zór tartományban különösen aktívak a szíriai kormányt támogató külföldi, leginkább iraki és iráni milíciák. Ugyanebben a tartományban jelen van egy kurd és arab fegyveresekből álló szövetség is, amelyet a washingtoni vezetésű nemzetközi koalíció támogat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport