Koronavírus adatok

2022. jan. 27.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Károly, Karola
0 °C
7 °C

Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárás indított huszonhárom EU-tagország ellen

2020.11.23. 16:35

Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított 23 tagországgal és az Európai Unióból januárban kilépett Egyesült Királysággal szemben, mert nem hajtották végre az audiovizuális média minden platformjára, köztük a hagyományos tévécsatornák és a videómegosztó oldalak uniós szintű koordinációjára vonatkozó új előírásokat.

Az Európai Bizottság hétfői tájékoztatása szerint az audiovizuális médiaszolgáltatásokról szóló irányelv átültetésének szeptember 19-i határidejéig csak Magyarország, Dánia, Hollandia és Svédország teljesítette kötelezettségeit. Kiemelték, azért fontos az uniós irányelv nemzeti jogba való átültetése, mert az új előírások a digitális kornak megfelelő szabályozási keretet hoznak létre, biztonságosabb, igazságosabb és sokszínűbb audiovizuális környezetet teremtve. Megerősítik a nézők védelmét, különös tekintettel a legkiszolgáltatottabbak, például kiskorúak biztonságára nézve.

Kiterjesztik a gyűlöletbeszédre vonatkozó szabályokat a videómegosztó platformokra, és elősegítik az audiovizuális média kulturális sokszínűségét. Bevezetik a nemzeti médiaszabályozók új függetlenségi követelményeit és a médiapluralizmus védelmét – közölték.

 Mint emlékezetes, Věra Jourová, az Európai Bizottság alelnöke Magyarországot „beteg demokráciának” nevezte, valamint az Európai Unió magyar állampolgárairól úgy nyilatkozott, hogy nincsenek abban a helyzetben, hogy önálló véleményt nyilvánítsanak.  • Vennék
  • Hírek