Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-3 °C
3 °C

Trump idén is megkegyelmezett két pulykának a hálaadás alkalmából

2020-11-24T200031Z 1590906909 RC2W9K9UMW5M RTRMADP 3 USA-THANKSG
2020.11.24. 22:03

Donald Trump amerikai elnök a Fehér Ház Rózsakertjében tartott ünnepség keretében a hálaadás napja előtti hagyomány szerint kegyelmet adott két pulykának. Az ünnepség szinte egy időben zajlott Joe Biden demokrata párti elnökjelölt várható kormánya kulcsfontosságú tagjainak bemutatásával, azonban a hivatalban lévő elnök egyetlen szót sem ejtett a hatalomátadás folyamatáról. Boldog és egészséges ünnepeket kívánva az amerikaiaknak, a First Lady, Melania Trump és a meghívott vendégek társaságában kegyelmet adott a Kukorica és a Kukoricacsutka nevű két pulykának, amelyek így egy iowai farmon élhetik le életüket.

A hálaadás az amerikaiak egyik legfontosabb nemzeti ünnepe, amelyet minden évben november negyedik csütörtökén tartanak meg. Az első amerikai telepesektől megőrződött hagyományok szerint ilyenkor a termésért adnak hálát Istennek. Az ünnep tartalma azonban mára kibővült, és szakértők szerint az amerikai nemzeti identitás megteremtésének egyik ünnepe.  A hálaadásnapi hagyományos vacsorán minden amerikai család asztalára pulyka kerül – írja a távirati iroda.

Rövid beszédében Donald Trump úgy fogalmazott: az idén különös hála illeti meg az orvosokat, ápolókat, egészségügyi dolgozókat, tudósokat, akik a koronavírus-járvány elleni harcban rész vesznek. Beszédében ismét „kínai vírusnak” nevezte a Kínából elterjedt koronavírust.

(Borítókép: Hannah Mckay / Reuters)  • Vennék
  • Hírek