Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C

Két hónapon belül állampolgárságot ígér az illegális bevándorlóknak Joe Biden

2020.11.25. 07:50

Elnöki beiktatása után két hónapon belül állampolgárságot kapnak az illegális bevándorlók – jelentette be Joe Biden, az NBC televíziónak adott interjújában. Az Egyesült Államok megválasztott elnöke kiemelte, hogy az elnöksége első száz napjában kötelezettséget vállal az állampolgárság megadására mintegy tizenegy millió illegális bevándorlónak, és az erről szóló törvénytervezetet elküldi a kongresszusnak.

Elnöksége első száz napjának legfontosabb feladatának nevezte a bevándorlási reform megvalósítását és a koronavírus-járvány gazdasági következményeinek enyhítését célzó csomagterv elfogadtatását. Ezt részletezve elmondta, hogy jelentős mértékben, évi 125 ezer főre növelné az Egyesült Államokba befogadandó menekültek számát. Emellett eltörli a Trump-kormányzatnak azt a tiltó rendelkezését is, amelynek értelmében meghatározatlan időre felfüggesztették a beutazást azokból az államokból, amelyeket a terrorizmus melegágyának minősítettek.

Joe Biden arról is beszélt, hogy korrigálni fogja, illetve semmisnek mondja ki azokat a korábbi, Trump által hozott elnöki rendeleteket, amelyek szerinte kártékonyak voltak, különösen azokat, amelyek erősen befolyásolták a klímaviszonyok romlását.

Az interjúban a politikus megerősítette, hogy megkezdődött a hatalom átadásának folyamata, illetve Trump nemzetbiztonsági csapata már meg is kereste az ő munkatársait és naponta megkapják majd a szigorított titkosítású hírszerzési jelentéseket is. 

Ez nem egy harmadik Obama-ciklus lesz, mert... teljesen más a világ ma, mint az Obama–Biden-adminisztráció idején volt 

– hangsúlyozta Joe Biden. 

Kapcsolódó

Amerikai beavatkozást vizionál 2022-re a kormányközeli elemző

Mráz Ágoston Sámuel szerint, ha a Joe Bident beiktatják, merőben más külpolitikát fog folytatni, mint Donald Trump.  • Vennék
  • Hírek