Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C

Beismerő vallomást tett Robert Fico volt igazságügyi államtitkára

2020.11.25. 20:30

Továbbgyűrűzik a Jan Kuciak gyilkosság keltette politikai botrány Szlovákiában, ahogy Robert Fico korábban éhségsztrájkba kezdett volt államtitkára váratlanul vallomást tett – írta meg a bumm.sk.

Robert Fico egykori igazságügyi államtitkára, Monika Jankovská szerdán beismerő vallomást tett a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozói előtt, amit a kihallgatás szünetében jelentett be ügyvédje, Peter Erdős.

Az ügyvéd elmondása szerint a terhelt részletesen vallott azokról a bűncselekményekről, amelyek elkövetésével vádolják.

Világossá tette, mi az, amit ő követett el. Ez azt jelenti, hogy a vádemelési határozat sok olyan dolgot tartalmaz, amelyek nem a leírtak szerint történtek

– jegyezte meg az ügyvéd.

A volt államtitkárt szerdán az igazságszolgáltatás bűnrészességben elkövetett akadályozásával gyanúsították meg a trencséni Fatima bárral kapcsolatos korrupciós ügyben. Jankovská szombaton reggel tiltakozó éhségsztrájkba kezdett a besztercebányai börtönben.

A Robert Fico vezette Smer kormányzat magas rangú rendőri és ügyészi vezetőinek letartóztatása után a volt miniszterelnök most előállt egy előrehozott választás ötletével.   • Vennék
  • Hírek