18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Halálbüntetés várhat a japán sorozatgyilkosra

2020.11.26. 07:09

Halálbüntetést kért az ügyészség Japánban arra a férfira, aki 2017-ben kilenc embert gyilkolt meg, majd holttestüket feldarabolta és a lakásán tárolta – adta hírül az MTI.

A 30 éves Siraisi Takahiro beismerte tettét, bűnösnek vallotta magát, és szerdán a bíróságon azt mondta, arra számít, hogy halálra ítélik. Kijelentette:

Beismerem, hogy mit tettem, és elfogadom a rám kiszabott büntetést.

Ügyvédei ennek ellenére enyhébb büntetést próbálnak meg elérni. Azzal érvelnek, hogy a férfi áldozatai mind olyanok voltak, akik öngyilkossági szándékukat fejezték ki a közösségi médiában, ez alapján választotta ki őket.

Siraisi Takahiro nyolc nőt és egy férfit fojtott meg és darabolt fel 2017 őszén. A nőket a vád szerint szexuálisan is bántalmazta. Legfiatalabb áldozata 15, a legidősebb 26 éves volt.

Japánban a lakosság többsége támogatja a halálbüntetést, amelyet az ügyészség a jelen esethez hasonlóan általában többszörös gyilkosságért szokott kérni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport