Ivó, Milán
EUR 384,61 Ft
USD 363,38 Ft
5 °C
26 °C

Kihallgatták Donald Trump lányát

2020.12.03. 08:59

Donald Trump lányát, Ivanka Trumpot eskü alatt hallgatták ki nemrég – írja a Reuters. Az elnök lányát egy olyan nyomozás miatt kérdezték ki, amely még 2020 januárjában indult az amerikai elnök és családja ellen.

Karl Racine ügyész, a nyomozás kezdeményezőjének állítása szerint

a 2016-os választások során Trump és családja elsikkasztották a választási kampányra kapott pénzösszegek egy részét. 

A vád szerint az 58. Elnöki Beiktatási Bizottság nevet viselő nonprofit szervezet – a Trump-családdal egyeztetve – túlárazta a Trump International Hotelben tartott rendezvényeit. 

Állításuk szerint a szervezet egymillió dollárt sikkasztott el így. 

Azt állítják továbbá, hogy háromszázezer dollárt költöttek csak arra a privát fogadásra, amelyet Trump három legidősebb gyermekének – köztük Ivankának is – rendeztek 2017. január 20-án, az elnök beiktatásának napján. 

A bizottság ezzel szemben azt állítja, hogy minden hozzájuk beérkezett pénz törvényesen és a megfelelő célokra használtak fel.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás