Szájer-ügy: a szexparti szervezője szerint más fideszesek is vettek már részt ilyenen

2020.12.03. 13:13
Folyamatosan, a világsajtó legkülönbözőbb pontjairól szivárognak információk a Szájer-botránnyal kapcsolatban, amióta a sokat emlegetett brüsszeli orgia szervezője egyik nyilatkozatot teszi a másik után. Az ügy egyre nehezebben követhető, ugyanis David Manzheley, bár korábban azt mondta, hogy Szájer Józsefet nem ismerte, most arról beszélt, hogy bőven nem ő az egyetlen érintett fideszes – szám szerint állítólag kilenc kormánypárti politikusról tud, akik részt vettek már hasonló eseményen.

Újabb részletek láttak napvilágot a közvéleményt két napja lázban tartó brüsszeli orgiával kapcsolatban, amelyen Szájer József kormánypárti európai parlamenti képviselő is részt vett.

A Partizán vette észre David Manzheleynek, a botrányos szexparti szervezőjének egy, a katalán La Vanguardiának tett nyilatkozatát. E szerint

a járványügyi korlátozásokat megszegő homoszexuális orgiára egy „versenytárs” hívhatta fel a rendőrség figyelmét, akinek a célja az lehetett, hogy eztán az ő bulijaira járjanak inkább a résztvevők.

Manzheley továbbá azon méltatlankodott, hogy a rendőrség állítólag durván bánt velük, miközben az irataikat kérték, és a homoszexuálisokat szidalmazták. Szerinte ezzel az LGBT-közösséget érte támadás.

A koronavírus-járvány szempontjából nem lát problémát, mivel állítása szerint a vendégek már mind átestek a fertőzésen. A „buli” privát jellegét hangsúlyozva arra is kitért, hogy

a résztvevők nem használhattak gumi óvszert, így az is feltétel volt, hogy aki esetleg HIV-fertőzött, az kezelés alatt álljon.

Ez azért is új információ, mert egy tegnapi, 444 által kiszúrt interjúban még arról beszélt, hogy HIV-pozitív személyek nem vehettek részt a „bulin”.

Bízom benne, hogy a barátaim nem hazudnak

 – mondta, miután rögzítette, hogy a résztvevőknek tünetmentesnek kellett lenniük koronavírus tekintetében. A kritikákat nem érti, mivel állítása szerint „két nővér is jelen volt, és ők sem gondolták, hogy ez veszélyes” – ezt már a The Brussels Times írta a Het Laatste Nieuwsnak adott nyilatkozata alapján.

Mint ismeretes, december elsején látott napvilágot a hír, miszerint a koronavírus-járvány közepette megtartott szexpartin Szájer József is részt vett, ahonnan droggal a táskájában menekülve fogta el a rendőrség. 

Manzheley azt mondta, rendszeresen szervez hasonló szexpartikat. Állítása szerint az őrizetbe vett fideszes képviselővel korábban nem találkozott, de bemutatkozásakor Szájer József azt mondta neki, ő is rendezett már orgiát a saját otthonában.

A rendőrség fejenként 250 eurós bírsággal sújtotta az illegálisan megtartott „buli” résztvevőit.

David Manzheley egyébként az ügy kirobbanása óta egyik interjút adja a másik után. A lengyel Onetnek úgy nyilatkozott, hogy a hasonszőrű orgiákon ukrán, francia, német, holland, luxemburgi, svájci és spanyol politikusok is megfordulnak, leggyakrabban azonban lengyelek és magyarok keresik fel ezeket az eseményeket.

Állítása szerint összesen kilenc olyan fideszes politikusról tud, akik részt vettek már ilyen jellegű „partikon”. Közöttük európai parlamenti képviselők, és országos politikában tevékenykedők egyaránt vannak.

Azt, hogy pontosan kik ők, egyelőre nem árulta el.

lemondott Szájer József karrierútjáról itt írtunk összefoglalót.  • Hírek
  • Megtakarítás