Meleg ikon lett Szájer József Olaszországban

olaszmuvesz
2020.12.04. 21:31

Egy olasz utcaművészt is megihletett Szájer József volt EP-képviselő körül kitört botrány. Laika egy Fidesz-logóra festette meg Szájer Józsefet nem mindennapi öltözetben egy római graffiti kedvéért, amelyről a gay.it portál címlap vezető cikkben adott hírt.

A volt EP-képviselő szinte meztelen a képen, bal karján magyar címer látható tetoválásként, amelybe az LMBTQI-közösségre utaló szivárvány is bele van festve. Szájer József mögött több meztelen férfi is látható.

Magyarországon az Orbán-kormány szó szerint hadat üzent az LMBTQ-közösségnek, minden joguktól meg akarják őket fosztani

– mondta a művész az Indexnek. Bevallása szerint egy olyan világról álmodik, ahol például Szájer József is szabadon élheti meg szexualitását anélkül, hogy a saját pártja előtt ezt rejtegetnie kellene. 

Olyan világról álmodom, ahol identitástól és szexuális irányultságtól függetlenül mindenkinek azonos jogai vannak, egy előítélet nélküli társadalomról.

A művész szerint minden embert megilletnek ugyanazok a jogok, végül hozzátette:

Köszönettel tartozom neked, Szájer József, hogy nyilvánosan szabadon megélted nemi identitásodat, és kemény csapást mértél az intoleranciára. Mától te vagy az új meleg ikon.

Borítókép: Instagram/laika_mcmliv

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla