Antal, Antónia
-6 °C
-2 °C

Egy nap alatt kétszer is kalózok támadtak meg egy máltai hajót

2020.12.06. 11:51

Huszonnégy órán belül kétszer is kalóztámadás áldozata lett egy máltai hajó a Guineai-öbölben, közölte az MTI a Dryad Global információi alapján.

Vasárnap a kalózok Nigéria partjainál, az Agbami olajtermináltól mintegy kilencven kilométerre támadták meg a máltai zászló alatt hajózó, egy athéni cég tulajdonában lévő New Ranger hajót, amely folyékony vegyi anyagokat szállít. Jelenleg négy kalóz tartózkodik a fedélzetén. A legénység létszáma és állampolgársága nem ismert.

Előző napon, szombaton is támadás érte ugyanezt a hajót, amely akkor Lagostól mintegy négyszáz kilométerre hajózott. A legénység idejekorán észrevette a tengeri rablók hajójának közeledését, és egy biztonsági helyiségben zárta el magát. A bűnözők a fedélzetre kapaszkodtak, majd egy idő után távoztak.

A gyakori kalóztámadások miatt az Angolától Szenegálig elnyúló, közel 2,35 millió négyzetkilométeres Guineai-öböl jelenleg a világ legveszélyesebb térsége a hajók számára. Az idén eddig 131 matrózt ejtettek túszul a kalózok 25 támadás során.