16:00, December 06.
Marokkó 0
Spanyolország 0
Education City Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 06.
Portugália 0
Svájc 0

Sztrájkolnak az indiai földművelők az agrárreform ellen

2020.12.08. 11:36

Az indiai földművelők nem értenek egyet a szeptemberben elfogadott törvényjavaslattal, amely szabadárassá tenné a mezőgazdasági termékeket az országban. A hatósági árak eltörlése ugyanis a nagyvállalatoknak kedvezne, mivel olyan alacsony árakat szabhatnának meg, amelyekkel a farmerek nem tudnak versenyezni, ez ellen pedig úgy próbálnak harcolni, hogy országos szinten elkezdtek sztrájkolni – közölte az MTI.

A földművelők többek között autópályákat és vasúti síneket is lezártak

az agrárpiac liberalizációját célzó törvények visszavonása érdekében, az akciót pedig több ellenzéki párt és szakszervezet is támogatja.

A belügyminisztérium egyik magas rangú alkalmazottja szerint rémálommá válhat egy komolyabb zavargás a járvány idején, de a rendőrség vízágyút és könnygázt is bevethet, ha tömeget kéne oszlatni.

A kormány szerint ugyanakkor rendkívül fontosak a reformok a mezőgazdaság hatékonyságának javításához. A kormány és a farmerek képviselői már többször egyeztettek – eddig sikertelenül. Szerdán ismét asztalhoz ülnek, hogy megoldást találjanak a helyzetre.  • Hírek
  • Hírek