11:00, November 27.
Japán 0
Costa Rica 1
Ahmad bin Ali Stadion E csoport
14:00, November 27.
Belgium 0
Marokkó 2
al-Tumama Stadion F csoport
17:00, November 27. ÉLŐ
Horvátország 3
Kanada 1
Kalifa Nemzetközi Stadion F csoport
20:00, November 27.
Spanyolország 0
Németország 0

Több mint száz nőt és lányt szabadított ki embercsempészek fogságából a burundi rendőrség

2020.12.15. 16:46

A nőket a főváros, Bujumbura egyik külkerületében tartották fogva két héten át – írta az MTI.

„A rendőrség megállapította, hogy a százegy nő és lány viszontagságos állapotok közé került, megfosztották szabadságuktól, illetve elszigetelték őket a külvilágtól úgy, hogy még a családjaik sem ismerték a hollétüket” – mondta Moise Nkurunziza, a rendőrség helyettes szóvivője.

A tisztségviselő úgy fogalmazott, hogy egy bérelt házban rejtette el őket egy cég, amely látszólag szakácsnak képez ki nőket, valójában azonban abban segít, hogy arab országokba – a jelen esetben Szaúd-Arábiába, Katarba és Ománba – csempésszék őket, ahol a legtöbbször szexuálisan kizsákmányolják, vagy más jellegű munkára kényszerítik őket.

Az üggyel kapcsolatosan eddig két embert vettek őrizetbe, a kiszabadított nőket és lányokat a rendőrség kikérdezi. A cég, amely ellen embercsempészet gyanúja miatt nyomozást indítottak, irodákkal rendelkezik Tanzániában, Kenyában és Ugandában is.

David Ninganza, egy helyi jótékonysági szervezet szóvivője szerint az embercsempészek jövedelmező állásokkal kecsegtetik a szegény sorból származó lányokat, akik végül az Arab-félszigeten kötnek ki, ahol szexuális és gazdasági kizsákmányolás, illetve akár szervkereskedelem áldozataivá válnak.  • Hírek
  • Bankszámla