Nem zárták ki Deutsch Tamást, de megvonta jogosítványait a Néppárt

2020.12.16. 22:17 Módosítva: 2020.12.16. 23:16

Nem zárja ki az Európai Néppárt (EPP) Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselőt a soraiból, de megvonják a frakciótagsághoz fűződő összes jogosultságát – olvasható az eppgroup.eu oldalán.

Mint megírtuk, a Politico újságírójának birtokába került zárónyilatkozat-tervezetéből komoly korlátok voltak sejthetők. Szerda este 133 igen és 6 nem szavazat mellett elfogadta a Néppárt Deutsch Tamás jogfosztásáról szóló javaslatot. A magyar politikustól visszavonták a jogot, hogy 

  • a képviselőcsoport nevében az EP plenáris ülésén felszólaljon,
  • egyes ügyek előadójaként vagy árnyékelőadójaként dolgozzon,
  • bármilyen tisztséget töltsön be az EP-ben, ez elsősorban a költségvetési és ellenőrzési bizottság alelnöki mandátumát jelenti.
Kapcsolódó

Deutsch Tamás ismét bocsánatot kért, hogy ne zárják ki

Szerdán kerül napirendre a kérdés a néppárti frakcióban.

Mint ismert, Deutsch Tamás Manfred Weber frakcióvezető megjegyzéseit gestapós és ávós párhuzammal kommentálta korábban, amiért kétszer is bocsánatot kért, hogy ne zárják ki az Európai Néppártból. 

Szerda este az érintett bejegyzést tett közzé a Facebook-oldalán:

Én szeretem az Európai Néppártot.

dr. Deutsch Tamás az Európai Néppárt (Kereszténydemokraták) Európai Parlamenti képviselőcsoportjának tagja az Európai Néppárt (Kereszténydemokraták) Európai Parlamenti képviselőcsoportja magyar nemzeti delegációjának vezetője

Ennyi.

   • Tippek
  • Hírek