Gusztáv
-8 °C
-1 °C

Önkéntes karanténba vonul az amerikai külügyminiszter

2020.12.16. 17:40

Bár negatív lett a koronavírustesztje, önkéntes karanténba vonul Mike Pompeo amerikai külügyminiszter, miután kapcsolatba került egy fertőzött személlyel – közölte az amerikai külügyminisztérium egyik szóvivője szerdán.

Az illetékes szerint Pompeo a tárca orvoscsapatának megfigyelése alatt áll. A szóvivő biztonsági okokra hivatkozva nem közölte a fertőzött személy kilétét, akivel a miniszter érintkezett – írja az MTI.     

A minisztert tesztelték, a teszt eredménye negatív. A CDC (az amerikai járványügyi központ) irányelveivel összhangban karanténba vonul. A tárca orvoscsapatának szoros megfigyelése alatt áll

– ismertette a szóvivő. A The Washington Post című lap kedden jelentette, hogy Pompeo lemondta részvételét egy minisztérium által szervezett hétvégi összejövetelen. A beltéri eseményt, amelyre 900 meghívót küldtek ki, éles bírálatok érték az amerikai kongresszusból. Bob Menendez demokrata párti szenátor a múlt héten felszólította Pompeót, hogy mondja le a programot elkerülve ezzel a meggondolatlan egészségügyi kockázatokat a minisztérium dolgozói számára.