Koronavírus adatok

2022. jan. 25.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Pál
-9 °C
2 °C

Pusztító ciklon közelit a Fidzsi-szigetekhez

2020.12.17. 06:59

Óránkénti 250 kilométeres széllel fenyegető, pusztító ciklon közelít a Fidzsi-szigetekhez, ezért a kormány országos kijárási tilalmat rendelt el, és a tömegközlekedést is teljesen leállította csütörtökön – írja az MTI.

A Yasa névre keresztelt vihar várhatóan péntek hajnalban éri el az országot, és feltehetően áradásokat is okoz majd. Helyi idő szerint csütörtökön 16 órától 14 órán át senki sem hagyhatja el az otthonát, aki pedig alacsony területeken lakik, azt felszólították, hogy a vihar elől magasabban fekvő helyeken keressenek menedéket.    

A szupervihar nagyjából az egész országot érinti majd

– üzente a Facebook-oldalán Frank Bainimarama miniszterelnök, hozzátéve, hogy a Yasa jóval erősebb lesz, mint a 2016-os Winston ciklon, amely a déli félteke eddig feljegyzett legerősebb vihara volt. Akkor mintegy negyvenen haltak meg, és tízezrek váltak földönfutóvá.

Bainimarama elmondta, hogy az ország lakosságának 95 százaléka olyan területen ér, amelyen át fog vonulni a vihar, a tengerparton 10 méteres hullámokra kell számítani. A katasztrófavédelem felhívta a figyelmet, hogy természeti veszélyhelyzetet rendeltek el, ami szélesebb jogköröket biztosít a rendvédelmi erőknek az előírások betartatásához.
      • Vennék
  • Hírek