18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Kiterjedt pedofilhálózatot buktatott le az olasz rendőrség

2020.12.17. 07:48

Több mint négyszáz tagot számláló gyerekpornó-hálózatot számolt fel az olasz rendőrség. A hálózatot két éven át tartó titkos nyomozás eredményeképpen sikerült felszámolni. Az utóbbi években az olasz rendőrségnek ez volt a legkiterjedtebb művelete az internetes gyermekpornográfia ellen.

A nyomozás összesen 159 csoportot és csatornát tárt fel, amelyek a Whatsapp és a Telegram üzenetküldő platformokon működtek.

A rendőrség közleménye szerint mintegy 430 ember vett részt olyan fényképek és videók küldözgetésében, amelyeken szexuálisan bántalmaznak gyerekeket, köztük csecsemőket. Közülük 81 ember olasz, a többi 351 pedig külföldi állampolgár.

A rendőrök tizenöt embert értek tetten. Az őrizetbe vett gyanúsítottak a társadalom különböző rétegeihez tartoznak és eltérő foglalkozásokat űznek, életkoruk 18-tól 71 évig terjed.

A pedofil csoportok vezetői között van egy 71 éves nápolyi optikus és egy húszéves, velence környékén élő munkanélküli férfi.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport