Vince, Artúr
5 °C
11 °C

Pokolgép robbant az afgán fővárosban, nyolcan meghaltak

2020.12.20. 11:35

Gépkocsiba rejtett pokolgép robbant vasárnap reggel Kabulban, a merényletben legalább nyolc ember meghalt – közölte az afgán belügyminisztérium az MTI szerint. 

Tarik Arian, a tárca szóvivője közölte: a halálos áldozatok között nők, gyermekek és idősek is vannak. Elmondta továbbá, hogy rajtuk kívül tizenöt ember megsebesült. 

Köztük van egy parlamenti képviselő is, Hán Mohammad Vardak személyében. 

A hatóságok feltételezése szerint ő lehetett a merénylet célpontja. 

A támadást akkor követték el, amikor a képviselő gépkocsija a Kabul nyugati részén fekvő Hosal Hán nevű elővároson áthajtott. A detonáció következtében autók gyulladtak ki, a környező épületek megrongálódtak. A merénylet elkövetését eddig egyetlen szervezet sem vállalta magára.

Az Iszlám Állam számos kabuli merénylet elkövetőjeként jelentkezett az elmúlt hónapokban. Az egyik oktatási intézmény ellen elkövetett támadásban ötvenen haltak meg, többségükben diákok.

Afganisztánban az utóbbi időben fokozódott az erőszak annak ellenére, hogy a tálibok és az afgán kormány Katarban jelenleg is tárgyalásokat folytat, hogy megpróbálja kidolgozni a több évtizedes háborúskodást lezáró békeszerződést.

A belügyminisztérium szombati adatai szerint az elmúlt három hónapban 500 civilt öltek meg iszlamista fegyveresek.

A minisztérium szerint a lázadók 35 öngyilkos merényletet követtek el, és 507 pokolgépet hoztak működésbe, a tálibok szerint viszont a belügyminisztériumi jelentés „propaganda”.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport