Lóránt, Loránd
-6 °C
1 °C

Káoszt hozott Londonba a karantén bejelentése

2020.12.20. 09:16

A Daily Mail számolt be arról, hogy tegnap este sokan „elmenekültek” Londonból, mivel mától kezdve a várost, illetve egész Délkelet-Angliát teljesen lezárják a brit hatóságok. 

Azt követően, hogy a brit kormányfő tegnap délután bejelentette a térséget érintő korlátozásokat, sokan egyből a vasúti pályaudvarok felé vették az irányt.

 Egy kisebb kivándorlás megy végbe a térségben

– jellemezte a helyzetet Edmund King, a brit autósszövetség elnöke a Daily Mailnek. A vonatjegyek elkapkodása után az autókölcsönzőket rohanták meg a britek, de a lap szerint sokan a hosszabb taxiutat is hajlandóak voltak bevállalni a város elhagyása érdekében. 

Aki Londonban maradt, az pedig rohant vásárolni 

Mivel az életbe lépő korlátozások révén számos üzletet is be kell zárni, ezért azok, akik eddig még nem tették meg,

most gyorsan elszaladtak megvenni a karácsonyi ajándékot.

Az Oxford Streetet és a környező bevásárlóutcákat így rövid idő alatt elárasztotta a tömeg. 

A kialakult állapotokat egyesek a „shopmageddon”, illetve a „rémálom” kifejezésekkel illették. 

A vásárlók közt egy szemfüles fotós Michael Gove kabinetminisztert is kiszúrta, amint ajándékcsomagokkal megpakolva sétál London utcáin. A miniszter annak ellenére hagyta utolsó percre a „shoppingolást”, hogy vélhetően már a többségnél korábban tudott az újabb korlátozásokról. 

A helyzet nem csak a fővárosban vált kaotikussá: egy autós levideózta azt is, hogy mekkora dugó alakult ki a Kent megyei Greenhithe város melletti Bluewater bevásárlóközpontba tartó úton.