Covid: Szigorított Szerbia

2020.12.21. 10:50

Szerbia szigorított a határátlépési szabályokon. A külföldiek mától csak 48 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel léphetnek be Szerbiába – írta a Pannon RTV. A szerb állampolgároknak, ha nincs negatív PCR-tesztjük, akkor 10 napos karanténra kötelezik őket, amit egy Szerbiában elvégzett teszttel kiválthatnak, amennyiben nem fertőzöttek.

Kapcsolódó

A szerb tesztek csaknem harmada fertőzést igazol

A csaknem 7 milliós lélekszámú Szerbiában 3534 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak az elmúlt 24 órában, csaknem egyharmaduk belgrádi.

A szabályozás az ingázókat és a határ menti forgalmat nem érinti. Teszt- és karanténkötelezettség nélkül léphetik át a magyar–szerb határt az ingázók a tavaszi szabályozáshoz hasonló módon. Az átkeléshez az úti okmányon túl munkáltatói igazolásra van szükség, amely igazolja a rendszeres munkavégzés tényét az anyaországban. Emellett hatályban marad a határsávtól számított 30 km-es körzetkorlátozás és a 24 órás időkorlát is teszt- és karanténkötelezettség nélkül mindenki számára.

AZ UTÓBBI 24 ÓRÁBAN TÖBB MINT 3500 ÚJ FERTŐZÖTTET REGISZTRÁLTAK SZERBIÁBAN, ÍGY MÁR MEGHALADTA A 300 EZRET A KORONAVÍRUSOS BETEGEK SZÁMA. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás