Zelma, Rajmund
7 °C
11 °C

George Clooney újra odaszólt Orbán Viktornak

2020.12.24. 10:07

Joe Biden hatalomra kerülése után Orbán Viktor nehéz helyzetben találhatja magát – mondta George Clooney a Süddeutsche Zeitungnak adott interjúban.  A kétszeres Oscar-díjas színész az új filmjéről, Az éjféli égboltról nyilatkozott a lapnak, a beszélgetés során azonban ismét előkerült a politika.

George Clooney emlékeztetett, hogy Donald Trump gyakran ellenségként beszélt a médiáról, és ez más politikusok számára is megkönnyítette azt, hogy hasonló színben állítsák be a sajtót, ez azonban az új amerikai elnök, Joe Biden beiktatása, vagyis 2021. január 20. után meg fog változni, új világ következik, és 

innentől kezdve sokkal nehezebb dolga lesz például Orbán Viktornak akkor, amikor érvelnie kell a média ellen

– nyilatkozta a színész. Szerinte Orbán Viktor a jelenlegi állás szerint akár élete végéig is elnök (sic!) maradhat (a szövegből úgy tűnik, George Clooney eltévesztette, hogy a miniszterelnök milyen tisztséget visel), viszont egyre nehezebb dolga lesz. Ha ugyanis az Egyesült Államok elnöke többé nem mutat példát az autoritáriánus vezetőknek, akkor nekik sokkal nehezebb lesz megtartaniuk a hatalmat. 

George Clooney nem először szól oda Orbán Viktornak, novemberben a gyűlöletről és  a dühről is a magyar miniszterelnök jutott az eszébe. A megjegyzése után indult is egy kis üzengetés az Orbán-kormány tagjai és a színész között.