Szlovákia: a tesztek 25 százaléka még pozitív

2020.12.26. 17:31

Szlovákiában 1041 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak az elmúlt 24 órában – írta a Bumm.sk hírportál. A szlovák egészségügyi minisztérium ma arra figyelmeztetett: bár kevesebb az új fertőzött, ám ez nem jelenti azt, hogy javult a járványügyi helyzet.

Ez a csökkenés csak azoknak az egészségügyi szakembereknek a rövid megérdemelt „pihenésével” függ össze, akik egész évben naponta dolgozzák fel az adatokat, elvégzik a Covid-szűréshez szükséges mintavételeket, illetve kiértékelik a koronavírus gyanújával elhunyt személyek boncolási eredményeit. 

A pénteken elvégzett PCR-tesztek csaknem 25 százaléka lett pozitív.

Kapcsolódó

Covid–19: szomorú szlovák halálozási rekord

Szlovákiában ismét háromezer fölött van az egy nap alatt regisztrált fertőzöttek száma.

Jelenleg 2519 koronavírus-gyanús beteget kezelnek kórházban, közülük 2255-nél igazolták eddig a Covid–19-betegséget. 183 pácienst ápolnak intenzív osztályon, 197-en lélegeztetőgépen vannak. A pandémia kezdete óta egymillió 380 ezer PCR-tesztet végeztek el, és több mint 166 ezer Covid-fertőzöttet azonosítottak Szlovákiában.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek