Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-7 °C
5 °C

Békefenntartók halála a Közép-afrikai Köztársaságban

2020.12.26. 15:09

Ismeretlen fegyveresek megölték az ENSZ három, burundi állampolgárságú békefenntartóját a Közép-afrikai Köztársaságban, további két ember megsebesült – írta az MTI Stéphane Dujarric ENSZ-szóvivőre hivatkozva

António Guterres, a világszervezet főtitkára elítélte a választásokra készülő országban végrehajtott támadást, és hangsúlyozta:

a békefenntartók ellen elkövetett merényletek háborús bűncselekménynek számítanak.

Kapcsolódó

Negyvenkét halott egy menekülttábor elleni támadásban Közép-Afrikában

A Seleka lázadószervezet rontott be a táborba, két papot is kivégeztek.

A Közép-afrikai Köztársaságban vasárnap elnök- és parlamenti választásokat tartanak. Az országban állomásozó ENSZ-misszió szerint az elmúlt hetekben a lázadók tucatnyi támadást hajtottak végre választási kampányrendezvények ellen – írta a távirati iroda a dpa nyomán. 

Kapcsolódó

Elszabadult az erőszak a Közép-afrikai Köztársaságban

Száz halott a fővárosban, több százezer menekült, az ENSZ BT katonai beavatkozásról döntött. Francia katonákat küldtek az utcákra.

A Franciaországtól 1958-ban függetlenné vált Közép-afrikai Köztársaság politikai rendszere az etnikai és vallási feszültségek miatt ingatag.

A Seleka nevű muszlim lázadószervezet tagjai 2013-ban megbuktatták François Bozizét, az ország keresztény elnökét, a keresztény milíciák fegyveresei pedig válaszul megtámadták az országban élő muszlim közösséget. December elején az afrikai ország legfelsőbb bírósága elutasította Bozizé jelöltségét az elnökválasztáson, a döntés pedig a feszültség kiújulásához vezetett.  • Eladnék
  • Hírek