Vince, Artúr
5 °C
11 °C

Eltűnt több száz, karanténba zárt brit turista egy svájci síparadicsomból

2020.12.27. 17:33

Több száz, karanténba zárt brit turista tűnt el vasárnapra a Verbier svájci síparadicsomból – írja az MTI svájci hatósági közlések nyomán.

Az üdülőhelyen 420 brit vendéget fogadtak karácsony előtt, akik számára – az Egyesült Királyságban megjelent új vírusvariáns miatt – karantént rendeltek el. 

Közülük ötvenen azonnal távoztak, az üdülőhelyen maradt 370 emberből pedig kevesebb mint egytucatnyi tartózkodott ott vasárnap – mondta el a közeli Bagnes városának önkormányzati szóvivője. 

A szóvivő hozzátette, hogy a turisták viselkedése valamelyest érthető, és élesen bírálta a hirtelen és visszamenőleges hatállyal elrendelt karanténkötelezettséget. Családokat kicsiny gyerekekkel hirtelen bezártak 20 négyzetméterre. Kibírhatatlan volt – hangoztatta. Elmondta továbbá, hogy néhányan azóta bizonyíthatóan Franciaországban bukkantak fel, de ott zárt téli üdülőhelyeket találtak, illetve ott is karanténkötelezettséget írtak elő nekik. 

Svájc december 20-án állította le az Egyesült Királyságból és a Dél-afrikai Köztársaságból érkező légi járatokat a koronavírus új, fertőzőképesebb mutációja miatt, amelyet ebben a két országban azonosítottak. 

December 21-én a svájci hatóságok elrendelték az egy hete az alpesi országban tartózkodó britek és dél-afrikaiak karanténkötelezettségét az érkezésüktől számított 10 napra.