Fábián, Sebestyén
-1 °C
7 °C

Japán egyetlen külföldinek sem ad vízumot hétfőtől

2020.12.28. 10:04

A japán hatóságok egyetlen külföldi állampolgárnak sem adnak vízumot vasárnap éjféltől, miután egyre több helyen ütötte fel a fejét a koronavírus legújabb, brit változata – közölte az MTI.

Többek között már Japánban is megjelent a mutáció, ám annak érdekében, hogy ne terjedjen el még jobban, kénytelenek további szigorításokat bevezetni, így hétfőtől kizárólag japán állampolgárok és japán tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldi állampolgárok kapnak japán vízumot.

Aki olyan országból érkezik Japánba, amelyben már felbukkant a koronavírus legújabb variánsa, annak fel kell mutatnia 72 óránál nem régebbi negatív tesztet, és a reptérre érkezés után újabb szűrésnek vetik alá.

A rendelkezés január végéig biztosan érvényben marad.

Akik hétfőig váltották ki a vízumot, beutazhatnak, kivéve azokat, akik brit vagy dél-afrikai állampolgárok, vagy akik az elmúlt két hétben Nagy-Britanniában vagy Dél-Afrikában jártak.

Japánban alapvetően súlyos a helyzet, a koronavírusos betegek száma meghaladja a 220 ezret, a halottak száma pedig csaknem eléri a 3200-at.