Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Piroska
-4 °C
5 °C

Szénbányászokkal végeztek ismeretlen fegyveresek Pakisztánban

2021.01.03. 11:15

Legalább tizenegy hazara szénbányászt gyilkoltak meg ismeretlen fegyveresek Pakisztán délnyugati részén – adta hírül az MTI a helyi tisztségviselők közlése alapján.

A síita kisebbség tagjai közé tartozó munkásokra az Afganisztánnal és Iránnal határos Beludzsisztán tartományban található Mas szénmezőn támadtak rá. A terület Kvetta tartományi székhelytől mintegy 48 kilométerre keletre található.

Moazzam Ali Dzsatoi, egy helyi félkatonai szervezet tisztségviselője elmondta, hogy

a fegyveresek a közeli hegyekbe hurcolták a szénbányászokat, ahol agyonlőtték őket.

Hatan a helyszínen életüket vesztették, további öt ember pedig kórházba szállítás közben halt meg. A támadók csak a síita kisebbséghez tartozó munkásokkal végeztek, a többieket nem bántották. A tettesek után hajtóvadászat indult.

Egyelőre senki sem jelentkezett a támadás elkövetőjeként, de a Laskar-e-Dzsangvi nevű betiltott, szélsőséges szunnita szervezet többször vette célba a beludzsisztáni hazarákat a múltban. Mások szerint a síitákat eretneknek tartó Iszlám Állam dzsihadista szervezet vagy a tálibok követhették el a mészárlást. A tartományban szakadárok is működnek, de ők nem a hazarákat, hanem a nem helyi munkásokat szokták támadni.

Beludzsisztánban számos terrorcselekményt követtek el az elmúlt hónapokban: a szélsőségesek célpontjai között egy luxusszálló, egy katonai konvoj, a síita kisebbség tagjai és ellenőrzőpontok is szerepeltek.  • Vennék
  • Hírek