Bernát, Felícia
EUR 382,81 Ft
USD 362,45 Ft
8 °C
30 °C

Pizzásdobozokban vitték a koronavírus-vakcinát egy romániai kórházba

2021.01.06. 07:50

Egymást érik az oltóanyagok szabálytalan felhasználásáról szóló hírek Romániában. Legutóbb Ialomița megye székhelyén, Slobozián történt meg, hogy pizzásdobozokban kézbesítették a helyi kórháznak az államilag kirendelt vakcinákat.

A bizarr hírről a Transindex is írt, amely szerint amikor a romániai operatív törzs oltási kampányának a vezetőjét, Valeriu Gheorghiţă főorvost egy sajtótájékoztatón erről kérdezték, szemrebbenés nélkül annyit mondott,

a lényeg, hogy a hűtési lánc ne szakadjon meg.

Arról nem tudni, hogy a mínusz 70 fokot, amely például a Pfizer és BioNTech vakcinájának a tárolásához szükséges hőmérséklet, miként biztosítják ezek a kartonok a hűtőládák helyett.  

Két napja egy másik hír is borzolta a kedélyeket, a havasalföldi Găești város kórházában ugyanis, miután nem jelentkeztek elegen oltásra,

a megmaradt vakcinákat az egészségügyi intézmény gazdasági igazgatója a közösségi médiában hirdette meg szabad felhasználásra önkéntes alapon. 

Ezzel csak az a baj, hogy a már felbontott és nem megfelelő hőmérsékleten tárolt oltóanyagokat három napon belül meg kell semmisíteni, különben is használhatatlanná válnak - írta a  Mediafax hírügynökség.

A fost deschis azi si centrul de vaccinare din spitalul Gaesti. Administram vaccinul anticovid oricarei persoane care se prezinta voluntar la centru.

Közzétette: Laurentiu Belusica – 2021. január 4., hétfő

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek