Elhallgattatta a Trump letiltását kérő dolgozóit a Facebook

2021.01.07. 12:26 Módosítva: 2021.01.07. 13:32

Belső üzenetváltásba kezdtek a Capitolium ostromának láttán a Facebook munkatársai, többen Donald Trump fiókjának azonnali törlését kérték. A közösségi háló azonban egy órán belül reagált és magyarázat nélkül, az adminisztrátorok befagyasztották a beszélgetést – írja a BuzzFeed News

Donald Trump közvetlenül bujtott fel a Capitolium elleni terrortámadásra. Most azonnal törölnünk kell a fiókját. Ez nem a félintézkedések pillanata

– írta az egyik kommentelő. 

A Facebook szóvivője megerősítette a BuzzFeednek, hogy a munkatársak aktívan beszélgetést folytatnak a washingtoni eseményekről, de arra választ nem adott, hogy miért tiltották le a beszélgetéseket. 

Volt olyan kommentelő, aki azt nehezményezte: a cég nagyban hozzájárult az események alakulásához, mert lassan reagálnak az eseményekre és nem tesznek eleget a félrevezető információk terjedése ellen. 

A közösségi háló volt biztonsági főnöke, Alex Stamos a Twitteren szólította fel volt munkaadóját, hogy tiltsa le az amerikai elnököt a platformról, mivel egyes posztok törlése nem működik, csak is a fiók megszüntetése tud gátat szabni az ilyen típusú viselkedésnek. 

Stamos azonban a BuzzFeednek megjegyezte: egy ilyen döntés meghozatala Mark Zuckerberg hatáskörébe tartozik. 

A Facebook mindazonáltal a zavargások után 24 órára blokkolta az elnök fiókját, ez idő alatt nem tud semmit sem közölni a közösségi oldalon. Később a Twitter is zárolta az elnök fiókját. 

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM