Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
16 °C
28 °C

Több száz autó rekedt az utakon a heves havazások miatt Japánban

2021.01.10. 09:44

A heves havazás miatt vasárnap egy ember meghalt, 76 megsérült Japán nyugati partvidékén – írta az MTI a japán közszolgálati tévécsatorna közlése alapján.

A sérülések legtöbbjét a tetőkről és a fákról lehulló hó, jég, valamint a hóeltakarítás során keletkezett balesetek okozták. A legnagyobb sziget, Honsú északi részén fekvő Niigata prefektúra hatóságai felkérték a védelmi erőket, hogy nyújtsanak segítséget az idősotthonok tetőinek letisztításához, a hóeltakarításhoz, mert félő, hogy a tetőszerkezetek nem bírják ki a rájuk nehezedő hó terhét.

Fukui prefektúra ugyancsak a védelmi erők segítségét kérte, mert a heves havazás miatt mintegy 500 jármű elakadt a nagy hóban. Japánban a hét közepe óta folyamatosan havazik. A rendkívüli időjárás miatt több 500 légijáratot töröltek már a hatóságok.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek