Ivó, Milán
EUR 384,39 Ft
USD 364,03 Ft
5 °C
26 °C

Pence szakít Trumppal, elmegy Biden beiktatására

2021.01.10. 06:47

Mike Pence amerikai alelnök részt vesz Joe Biden leendő elnök beiktatási ünnepségén – idézi az MTI a Reuters hírügynökséget az amerikai kormányzat egy magasrangú tisztségviselőjének közlésére hivatkozva.  

Donald Trump leköszönő elnök bojkottálja a január 20-án tartandó ceremóniát. Távolmaradási szándékát pénteken tudatta. Bojkottjával másfél évszázados hagyományt szakít meg. Biden mindazonáltal örömmel fogadta, hogy Trump nem lesz ott a beiktatásán, mint mondta,

ez egyike a kevés dolognak,

amelyben egyetért Trumppal. Ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy Mike Pence alelnök a feleségével együtt részt vesz a ceremónián.

A ma is élő volt amerikai elnökök közül Bill Clinton és a szintén demokrata párti Barack Obama mellett a republikánus George W. Bush is tiszteletét teszi az ünnepségen, mindhárman feleségükkel együtt jelennek meg. A koronavírus-járvány miatt zömmel otthonában meghúzódó, 96 éves – demokrata párti – Jimmy Carter ugyan nem lesz jelen, de legjobb kívánságait küldte Bidennek.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás