Nem kell karanténba vonulniuk a Romániába utazó magyaroknak

2021.01.10. 08:26

A romániai Országos Vészhelyzeti Bizottság frissítette a magas járványügyi kockázatot jelentő országok jegyzékét. Magyarország nem szerepel rajta, ami azt jelenti, hogy az innen érkezőknek nem kell 14 napos karanténba vonulniuk, az új besorolás szombat este lépett életbe. Ezt Borboly Csaba, Hargita megye tanácsának elnöke adta hírül honlapján. 

romania
Fotó: Wikipedia

A járvány szempontjából kockázatos országok listáján minden más környező ország szerepel, köztük Ausztria, Szlovákia, Lengyelország, Szerbia, Horvátország és Szlovénia is. Az ezekből az államokból érkezők 14 napos karanténba kerülnek Romániában, kivéve, ha három napnál rövidebb időre érkeznek Romániába, és fel tudnak mutatni egy negatív koronavírustesztet, amelyet a határátlépésük előtti 48 órában végeztek el. A többi beutazó karanténkötelezettsége csak a tizedik napon oldódhat fel, ha a nyolcadik napon elvégzett tesztjük negatív. Azoknak a beutazóknak sem kell karanténba vonulniuk, akik orvosi papírral igazolni tudják, hogy az utóbbi 90 napban átestek a koronavírus-fertőzésen.

A magyar hatóságok szabályozásai nem változtak, az érvényes korlátozások szerint Magyarország területére nem magyar állampolgár személyforgalomban nem léphet be, a magyar állampolgársággal rendelkezők pedig karanténba kerülnek.  • Tippek
  • Bankszámla