A stabilitás fenntartásáról tárgyalt az orosz és az amerikai vezérkai főnök

2021.01.11. 21:12

Telefonon tárgyalt egymással Gennagyij Geraszimov, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke, védelmi miniszterhelyettes és Mark Milley, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke, közölte az orosz védelmi minisztérium

A moszkvai katonai tárca rövid tájékoztatásából kiderül, hogy 

mindkettejük országát érintő biztonsági kérdésekről egyeztettek, illetve a stabilitás fenntartásáról a világ különböző régióiban.

Mihail Gorbacsov szerint 

Joe Biden amerikai elnök meg fogja hosszabbítani a hadászati nukleáris fegyverek csökkentéséről megkötött, február 5-én lejáró Új START-(START-3-) szerződés hatályát.

Az utolsó szovjet pártfőtitkár úgy gondolja, hogy szükség lenne a két ország arzenáljának további csökkentésére, valamint arra, hogy Moszkva és Washington további országokat is bevonjon az erről folytatott tárgyalásokba. Azonban az elismerte, hogy ennek a feladatnak a megvalósítása „nagyon nehéz”, de hozzátette, hogy mindenki csak nyertese lesz annak, ha Oroszország és az Egyesült Államok valóban nekifog. 

Kapcsolódó

Már félnek, nehogy Donald Trump háborút robbantson ki az elnöksége utolsó napjaiban

Nancy Pelosi képviselőházi elnök a rendfenntartásról egyeztetett az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnökével.  • Tippek
  • Bankszámla