Fellázadtak a vállalkozók, kinyitnak az üzletek Lengyelországban

2021.01.13. 20:20

A varsói kormány bejelentette, hogy fenntartja korlátozó intézkedéseit legalább január végéig, a korlátozások miatt bezárni kényszerülő vállalkozók azonban megelégelték sanyarú sorsukat, és  közölték, hogy ők a zárlat meghosszabbítása ellenére is kinyitnak.

Vendéglők, szállodák, sportpályák, fodrászok, kozmetikusok egyszerre jelentették be, hogy ők bizony legkésőbb január 18-ig ki fogják nyitni vállalkozásaikat.

Business Insider Polska cikke alapján írta a napi.hu, hogy a legtöbb vállalkozó már úgy érzi, hogy elment a falig, „felemésztik őket a helységek bérleti díjai, a hiteltörlesztések, félnek a fizetésképtelenségtől és életük munkájának elvesztésétől".

A lázadás a kabinettel szemben egyébként nem esélytelen a lengyel vállalkozók számára, mivel nemrég egy bíróság egy kinyitó fodrász javára döntött, mondván, hogy a zárlat érvénytelen, mivel azt a lengyel kormány rendeletben hirdette meg, így az alkotmányellenes. 

A vállalkozók szerint a társadalom mellettük áll.

A vállalkozók akcióját „Mi kinyitunk!” jelszóval hirdették meg. Bejelentésükkor mindenkit biztosítottak afelől, hogy a szigorú egészségügyi szabályok betartásával vigyáznak vendégeik, ügyfeleik biztonságára. Közölték, hogy szerintük „mindenkinek joga van a munkához, mindenkinek van családja, szerettei, akiket el kell tartania és akikért felelős”.  • Hírek
  • Megtakarítás