Digitális oltási nyilvántartást szorgalmaz a Microsoft

2021.01.15. 07:53

A koronavírus ellen beoltott emberek digitális nyilvántartását szorgalmazza a Microsoft szoftvervállat az amerikai Cigna Corp egészségügyi biztosító és a Mayo Clinic amerikai nonprofit egészségügyi központ alkotta koalíció keretében. 

A projekt, amely az oltási okirat kezdeményezés nevet kapta, azt célozza, hogy a már beoltott emberek titkosított, digitális formában is tárolni tudják immunizációjukról szóló adataikat a választásuk szerinti digitális pénztárcájukban. 

A koronavírus-járvány idején egyre több ember munkájához, illetve a mindennapi teendőinek elvégzéséhez válhat szükségessé, hogy igazolni tudja, nem fertőződött meg a vírussal, illetve azt, hogy védett a fertőzés ellen, azaz megkapta az oltást.

Az amerikai projekt is hasonló céllal született: ezzel tudnák az érintettek igazolni védettségüket, ami idővel szükségessé válhat a felsőoktatásba történő visszatérésbe, vagy éppen egy nyilvános eseményen való részvételhez. A cégkoalíció elképzelései szerint a kormányoknak és a munkaadóknak hozzáférést nyújtanának egy „stabil, széles körben elfogadott azonosító programhoz", ami a digitális oltási nyilvántartással együtt kikövezné az utat a „normális kerékvágásba" történő visszatéréshez. 

Ilyen elképzelést már itthon is kezdeményeztek: a belügyminisztérium kifejlesztett egy olyan mobilos alkalmazást, mellyel a felhasználók igazolni tudják Covid-védettségüket. 

Megjegyzendő, hogy a vírustagadó és összeesküvéselméletek központi alakja Bill Gates, a Microsoft alapítója, aki az egész járvány mögött áll, az oltással pedig be akarja csipeltetni a bolygó lakosságát, hogy uralkodjon az emberek felett. 

Persze van ahol Soros György milliárdos üzletember neve is előkerül, van ahol bírósági határozat is született arról, hogy Gates-szel és a Rockefellerekkel kézen fogva robbantották ki a járványt.   • Tippek
  • Bankszámla