Eszter, Eliza
EUR 382,95 Ft
USD 356,77 Ft
14 °C
24 °C

Már a Trump-pártiak diplomáját is elvenné egy Harvardon futó petíció

2021.01.17. 19:56

Petíciót indított a Harvard Egyetem hallgatóinak egy csoportja, azt követelve, hogy vonják vissza a Trump-párti öregdiákok diplomáját – értesült a Fox Business. 

Az akciót azzal indokolják, hogy Donald Trump támogatói „dezinformáció és bizalmatlanság” terjesztésében vettek részt, ami a halálos kimenetelű capitoliumi zavargásokhoz vezetett.

A petíció arra szólítja fel az egyetemet, legyen felkészülve arra, hogy

állást foglaljon a képviseleti demokrácia mellett és az erőszakos fehér felsőbbrendűség ellen.

Az állásfoglalás szerint több mint egy tucat Harvardon végzett ember dolgozott „keményen” azon a dezinformáción, ami a felkeléshez vezetett.

A szerzők három embert említenek név szerint, Ted Cruz republikánus szenátort, Kayleigh McEnnany fehér házi sajtófőnököt, és Dan Crenshaw kongresszusi képviselőt.

Harvard Letter 2021 by FOX Business

A dokumentum mindhármukat „erőszakos szereplőnek” nevezi, akiket felelősségre kell vonni állítólagos cselekedeteikért.

Alan Dershowitz, a Harvard jogi karának nyugalmazott egyetemi tanára azonban azt nyilatkozta, hogy „törvénytelen és erkölcstelen” lenne a diplomát visszavonni olyan alkotmányosan védett cselekedetekért, mint például hogy egyes volt hallgatók támogatták az elnököt. 

Az egyetem vezetése nem kommentálta a petíciót, csak annyit közölt, hogy a vezetés tudnak róla. Egyelőre az érintett politikusok sem nyilatkoztak. 

Egyébként kedden az egyetem bejelentette, hogy eltávolították Elise Stefanik republikánus képviselőt a Harvard Politikai Intézetének tanácsadó testületéből, azzal az indoklással, hogy a választási eredmények hitelesítése ellen szavazott. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla