Celebfelvonulás várható Biden beiktatásán

2021.01.19. 12:31

A 2020-as elnökválasztás demokrata győztesének, Joe Bidennek beiktatási ünnepségére holnap, azaz január 20-án kerül sor. Az esemény mindig komoly celebfelvonulást is jelent, ezért bőséggel lesz mit nézni azoknak, akik nem feltétlenül a politikai részére kíváncsiak az ünnepségnek.

Már tudható, hogy idén Lady Gaga fogja elénekelni a himnuszt, akinek van gyakorlata ebben, a 2017-es Super Bowl-döntőben már abszolválta a feladatot, és nem okozott csalódást a közönségnek. Mellette Jennifer Lopez is koncertezik az ünnepségen. Lady Gaga egyébként Joe Biden egyik leghangosabb sztár támogatója volt a választási kampány során. Az Evening Standard információi szerint mindkét énekesnő a többi fellépőhöz hasonlóan virtuálisan lesz jelen az eseményen, valószínűleg otthonukból közvetítik az előadásukat.

A 90 perces programon többek között a következő előadók is fel fognak lépni:

  • Justin Timberlake
  • Jon Bon Jovi
  • Demi Lovato
  • Tom Hanks
  • Ant Clemons
  • John Legend
  • Foo Fighters
  • Eva Longoria

A beiktatást figyelő szemek azonban nemcsak a sztárokra fognak szegeződni, hanem az új elnök és alelnök öltözékére is.

Dress Code: white tie, tehát uraknak frakk, hölgyeknek nagyestélyi.

A WWD forrásai szerint Biden megtöri az eddigi tradíciót, mely szerint az eddigi 45 elnökből 41-et (Trumpot is) a Brooks Brothers öltöztette fel a beiktatás napján, és 

személyesen Ralph Laurent kérte fel

a nemes feladatra.

Az új alelnök, Kamala Harris „ünneplőjét” egyelőre titok övezi. Annyit azért biztosra vehetünk, hogy nem a Vouge magazin címlapfotózásán viselt, azóta ikonikussá vált Converse cipőkkel fog 20-án villogni. Lakatos Márk Indexnek adott interjújában elmondta, hogy szerinte Harris a nagy eseményeken nem hibázik öltözködésével. A demokraták választási győzelmet ünneplő eseményén fehér nadrágkosztümben mutatkozott, amit a szüfrazsettek előtti tisztelgésként lehet értelmezni.

Kapcsolódó

Vihar az amerikai divatbiliben

Kamala Harris szettjeit Lakatos Márk elemzi.

A 152 éves hagyományt megszakítva Donald Trump, leköszönő republikánus elnök nem fog részt venni a beiktatási ünnepségen.