Géza
1 °C
16 °C

Harminc évet is kaphat a Majomsuttogó

2021.01.21. 11:48

Vádat emeltek egy floridai férfi ellen, aki egy veszélyeztetett majomfajjal kereskedett. Az 57 éves Jimmy Wayne Hammonds a The Monkey Whisperer (Majomsuttogó) nevű vadállattenyésztő és -forgalmazó vállalkozás tulajdonosa. A férfi egy csuklyásmajmot próbált meg eladni egy kaliforniai vevőnek − írja az MTI.

A vállalkozás tulajdonosát azzal vádolják, hogy az állat illegális szállítását szervezte meg. A majmot a kaliforniai vevő otthonában lefoglalták. A férfi ezenkívül veszélyeztetett gyapjasfejű tamarinokat adott el alabamai, dél-karolinai és wisconsini vevőknek, majd hamis papírokkal leplezte az illegális állatkereskedelmet, és megpróbált rábírni egy tanút, hogy hazudjon a hatóságoknak.

A vádak között szerepel továbbá a veszélyeztetett fajokról szóló törvény megsértése és a hamis tanúzásra való felbujtás. Amennyiben a férfit az összes vádpontban bűnösnek találják, több mint harminc év börtönbüntetést is kaphat.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.