Kázmér
-1 °C
16 °C

Kína objektivitásra szólította fel a Twittert

2021.01.21. 11:22

Peking objektivitásra szólította fel a Twitter közösségi oldalt, miután az egyesült államokbeli kínai nagykövetség hivatalos fiókját zárolták egy januárban közzétett bejegyzés miatt – írja az MTI.

Hua Csun-jing kínai külügyi szóvivő a csütörtöki sajtótájékoztatóján továbbá arra kérte az oldal üzemeltetőjét, hogy tegyen különbséget az álhírek és az igazság között, hangsúlyozva: az Egyesült Államokban rengeteg összeesküvés-elmélet és félrevezető információ terjed a közösségi hálózatokon, Kína pedig az áldozata ezeknek a szóbeszédeknek, beleértve a Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területről szólókat – tette hozzá. A szóvivő elmondta: a nagykövetségnek feladata, hogy tisztázza az igazságot.

A Twitter csütörtökön közölte, hogy felfüggeszti a washingtoni kínai nagykövetség fiókját egy olyan bejegyzés miatt, mely a cég szerint megsértette a platform emberek vagy csoportok emberi mivoltuktól való megfosztását tiltó szabályait. A kérdéses bejegyzésben a nagykövetség a kínai vezetés Hszincsiangban alkalmazott intézkedéseit vette védelmébe, és egy – a China Daily című kínai pártlapban közölt – tanulmányra hivatkozva azt írta: az ujgur nők többé már nem „babagyártó gépek”.