Erik, Alexandra
EUR 382,86 Ft
USD 364,13 Ft
9 °C
23 °C

Amerikai gyógyszerügyi hatóság: különleges fecskendőkkel akár többször is lehet oltani

2021.01.23. 20:29 Módosítva: 2021.01.23. 20:30

A Egyesült Államok gyógyszerügyi hatósága (FDA) engedélyezte, hogy az eddigi öt helyett akár hat oltást is beadjanak egy Pfizer-oltóanyagot tartalmazó üvegcséből, amennyiben rendelkezésre állnak az erre alkalmas különleges fecskendők – írja a CNN.

Az eddigi szabályozás szerint egy Pfizer-üvegcse tartalmából mindenhol öt oltást adtak be, most azonban az amerikai gyógyszerészek azt mondják, hogy ennél többet is ki lehet hozni egy üvegcséből. 

A gyógyszerügynökség szerint ugyanis azokat a fecskendőket használva, amelyekben kisebb a holttér – és így kevesebb oltóanyag „Megy kárba” az egyes oltások közt –, akár 6 alkalommal is lehet oltani. 

A CNN egészségügyi tudósítója ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy nem mindenhol lehet ezt megtenni, mivel a „standard” fecskendőket használva ez nem kivitelezhető.

Dr. Sanjay Gupta szerint a különleges fecskendőtűk „Sok helyütt jelen vannak, de nem mindenhol”. 

A McKesson nevű, gyógyszerészeti eszközöket gyártó cég szerint a speciális fecskendők gyártása jelenleg is zajlik, és dolgoznak azon, hogy mindenhol elérhetőek legyenek. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek