Tamás
-7 °C
8 °C

Hidvéghi Balázst választotta az EPP az Europol ellenőrzését végző parlamenti csoportba

2021.01.27. 10:44

Hidvéghi Balázst, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőjét delegálta az Európai Néppárt a Bűnüldözési Együttműködés Európai Uniós Ügynöksége (Europol) ellenőrzésért felelős, közös parlamenti ellenőrző csoportba.

A politikus nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy részt vehet a csoport munkájában, hiszen, mint fogalmazott, a Europol tevékenysége a biztonságos Európa megteremtését szolgálja.

Egy olyan intézményről van szó, amelynek megfelelő működése minden európai polgár érdeke. Elengedhetetlen ezért, hogy a megfelelő támogatáshoz alapos ellenőrzés is társuljon, és hogy az ügynökség a munkáját a vonatkozó jogszabályok mentén és jogi keretek között folytassa

– idézte az MTI, mit mondott a delegálásáról a politikus.

Az Europol az uniós rendőri együttműködés legfontosabb intézménye, amely segíti a tagállami bűnüldöző hatóságok együttműködését a súlyos bűncselekmények, a szervezett bűnözés és a terrorizmus elleni küzdelemben. Feladata a tagállamok bűnüldöző hatóságainak támogatása, amelyet elsősorban adatgyűjtéssel, elemzésekkel, információcserével és a koordináció eszközeivel végez.