Mostantól nem csak tiltással küzd a Facebook a holokauszttagadás ellen

2021.01.27. 20:24

A holokauszttagadás egyre elterjedtebb jelenségét egyebek között a Facebook segítségével szorítaná vissza az ENSZ Oktatási, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO). A szervezet megállapodott a közösségimédia-óriással, hogy a holokauszttagadás iránt érdeklődöket a Zsidó Világkongresszus (WJC) által létrehozott, a holokausztról szóló honlap (www.aboutholocaust.org) felé irányítja – adta hírül az MTI.

A közösségi oldal 2020 októberében bejelentette, hogy minden platformjáról letiltja azokat, akik tagadják a nácik által a zsidókkal szemben elkövetett bűncselekmények megtörténtét. 

Audrey Azoulay, az UNESCO főigazgatója az emléknap alkalmából azzal igazolta a kezdeményezést, hogy „a holokauszt történetének ismerete létfontosságú a tagadás és az összeesküvés-elméletek elleni harchoz”.

 Az antiszemitizmussal és holokauszttagadással szembeni harc érdekében fontos, hogy az emberek tájékozódjanak a történtekről, amelyek a zsidó nép harmada elleni népirtáshoz vezettek 

– mondta a Facebook feddhetetlenségért felelős alelnöke, Guy Rosen.

Ron Lauder, a WJC igazgatója elégedettségének adott hangot az együttműködéssel kapcsolatban, amelynek célja, hogy „a Facebook 2,7 milliárd felhasználója pontos és teljes információkat kapjon a holokausztról”.

A kezdeményezést a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából ismertették egy  párizsi rendezvényen, amelyen Luigi Toscano fényképész művei láthatók a holokauszt több mint 200 túlélőjének arcképével.

Kanada 1,6 millió dolláros támogatással csatlakozott azokhoz az országokhoz, amelyek pénzügyileg támogatják a holokausztról szóló oktatás előmozdítását a jövőbeni népirtások megelőzése céljából. 

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM