Lujza
-1 °C
13 °C

Szingapúrban több ezer dollárt fizetnek, ha mellékhatásokat okoz az oltás

2021.01.29. 08:16

Több ezer dollárnak megfelelő összeget fizetnek a szingapúri hatóságok azoknak a helyi lakosoknak, akiknél komoly mellékhatásokat okoz a koronavírus elleni oltás – írta pénteken The Straits Times című szingapúri napilap.

Az újság kiemeli az egészségügyi minisztérium új pénzügyi programjából, hogy a hatóságok tízezer szingapúri dollárt (2,2 millió forint) fizetnek azoknak, akik az oltás következtében kórházba, intenzív osztályra kerülnek. Halál bekövetkezése vagy az életet maradandóan befolyásoló súlyos mellékhatások esetén a kormány ennek a több mint hússzorosát (225 ezer szingapúri dollár) fizeti ki.

A hatóságok ezzel akarják erősíteni a lakosságban azt a meggyőződést, hogy szükség van az oltásra. Az egészségügyi minisztérium hangsúlyozta, hogy ez

nemcsak a szingapúri állampolgárokra vonatkozik, hanem az országban állandó jelleggel élő külföldiekre és családtagjaikra is.

Szingapúrban a tavalyi év végén kezdődött az oltási kampány, legelőször az egészségügyi dolgozók kapták meg a Pfizer–BioNTech oltását, utána a kormány tagjai, majd a veszélyeztetett korosztályhoz tartozók következtek. A lakosság tömeges oltása szerdán vette kezdetét, és a hatóságok arra számítanak, hogy az év harmadik negyedévére a helyi lakosok zöme megkapja az oltást.