Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy szomáliai hotelnél, kilencen meghaltak

2021.02.01. 07:29 Módosítva: 2021.02.01. 08:48

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy mogadishui szálloda bejáratánál. Korábban a rendőrség tizenhét halottról tájékoztatott, de a hivatalos információk szerint kilencen haltak meg, és tízen sebesültek meg. A merénylő robbanószerekkel megpakolt autóval törte át az Afrik nevű hotel egyik kapuját – írta az MTI, mit közölt a szomáliai rendőrség.

A robbantást követően tűzharc alakult ki a behatoló fegyveresek és a szálloda biztonsági személyzete közt. A voanews azt írja, hogy az ostrom hétórás volt.

Zavar volt és sűrű füst szállt fel a robbanás után. Az emberek ugráltak össze-vissza, futottunk az életünkért

– írta le a történteket a lap egyik tudósítója. Az al-Shabaab a szervezet szócsövének számító Andalus rádióadón keresztül jelentkezett a merénylet elkövetőjeként.

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezetnek 2012-ben fogadott hűséget az al-Shabaab. Célja, hogy kiűzze az Afrikai Unió békefenntartóit az országból, és hogy megdöntse a Nyugat támogatását élvező mogadishui kormányt. Radikális értelmezésen alapuló saríát (iszlám jogrendet) akar Szomáliában bevezetni. Ennek érdekében rendszeresen támadja a dél- és közép-szomáliai területeket. 2020 decemberében magát a kormányfőt támadták, akkor húsz ember vesztette életét.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport