Már több mint tízmillió britet beoltottak koronavírus ellen

2021.02.02. 21:00

A kedden ismertetett legfrissebb adatok szerint meghaladta a tízmilliót a koronavírus ellen beadott oltások száma Nagy-Britanniában. Az újonnan kiszűrt fertőzöttek, a kórházi kezelésre szorulók és a halálozások száma egyaránt jelentős ütemben csökken – írja az MTI.

A brit egészségügyi minisztérium kedd esti ismertetése szerint a december 8-án indult oltási kampány kezdete óta 9 646 715-en kapták meg a koronavírus elleni oltóanyag első adagját, a második dózisban 496 796-an részesültek.

Így az eddig beadott oltások száma az első és a második dózissal együtt 10 143 511.

Matt Hancock egészségügyi miniszter keddi alsóházi tájékoztatóján elmondta: a legveszélyeztetettebb lakossági csoportba tartozó 80 éven felüli korosztály tagjainak 90 százalékát, a 70 és 80 év közötti korcsoportba tartozóknak a felét már beoltották.

A brit kormány eddig 407 millió dózist rendelt hét gyártótól a koronavírus elleni vakcinából.

Ez azt jelenti, hogy a 68 milliós brit lakosságot – fejenként két dózissal számolva – háromszor lehet teljesen átoltani a koronavírus elleni oltásokból az eddig megrendelt mennyiséggel. A valós szorzó ennél is nagyobb, mivel a jelenlegi tervekben a felnőtt lakosság beoltása szerepel.  • Hírek
  • Lakáshitel