Rihanna is kiáll az Indiában tüntető farmerek mellett

2021.02.03. 17:16

Múlt hét szerdán újabb több tízezres tüntetést tartottak az indiai földművesek Újdelhi szélén, mert az újdelhi kormány agrárpiac liberalizációját célzó törvényeket fogadott el. A tiltakozások hónapok óta zajlanak.  

Kapcsolódó

Ismét több tízezer tüntető földműves táborozott le Újdelhi előtt

Nagyjából 150 millió farmer rendelkezik földtulajdonnal Indiában, őket érintik az indiai kormány agrárpiac liberalizációját célzó törvényei.

Kedden azonban nem várt helyről kaptak támogatást a tüntetők, Rihanna ugyanis  Twitter-posztban állt ki a tüntető földművesek mellett. A százmillió Twitter-követővel rendelkező sztár tweetjében megosztott egy cikket a tüntetésekről azzal a szöveggel, hogy „Miért nem beszélünk erről? ˇFarmersProtest". 

A hétfői tüntetésen a farmerek megint összecsaptak a rendőrökkel. A helyzet annyira eldurvult, hogy lekapcsolták az internetet több Újdelhi melletti kerületben. 

Az újdelhi kormány az év elején felajánlotta, hogy 18 hónapra felfüggeszti a törvényeket, hogy ez alatt az idő alatt a felek egy mindenki számára megfelelő megoldást találjanak, a tiltakozók viszont a törvények teljes visszavonását követelik.  • Hírek
  • Lakáshitel