Harmincketten meghaltak egy temetői menetet ért sokkoló balesetben

2021.02.03. 12:41

Harminckét ember meghalt, öt megsérült, amikor temetői menetet ért közlekedési baleset a kelet-afrikai Ugandában – írja az MTI a helyi Vöröskereszt tájékoztatására hivatkozva. A szervezet szóvivője, Irene Nakasiita elmondta, hogy a baleset az ország nyugati részében fekvő Kasese közelében történt, kedden éjfélkor.

A sötétben haladó, a koporsót és az elhunyt hozzátartozóit szállító teherautó egy keskeny, építés alatt álló úton ütközött neki egy másik járműnek.

A baleset miatt torlódás alakult ki. A megrongálódott járművekbe belecsapódott, két, Kaseséből érkező teherautó. A megrázó helyzettől egy másik irányból érkező teherautó vezetője sokkot kapott, járműve felborult. A helyszínre vöröskeresztesek és az ugandai hadsereg katonái is kiérkeztek, akik halottak tucatjait és öt sérültet emeltek ki a roncsok közül. Mint írják, a rosszul karbantartott utak és járművek miatt Ugandában gyakoriak a halálos áldozatokkal járó közúti balesetek, amelyek aránya itt az egyik legmagasabb a világon. Az ENSZ 2018-as jelentése szerint a káresetek éves költsége eléri az ország bruttó hazai termékének 5 százalékát.