Bevezetik az oltásútlevelet Dániában

2021.02.04. 19:11

Dánia február végéig bevezeti a koronavírus-útlevelet, ami annyit fog mutatni, hogy a dokumentum birtokosa megkapta a védőoltást vagy nem. Még nem egy teljes, digitális útlevél bevezetéséről van szó, annak kialakításához további 2-3 hónapra van szükség – idézte a Világgazdaság Morten Bodskovot, Dánia megbízott pénzügyminiszterét. 

Az útlevél valahogy úgy nézne ki, hogy a beoltottak telefonjukon tudnák igazolni azt, hogy már megkapták az új típusú koronavírus elleni vakcinát. 

A dán kormány ettől a kezdeti lépéstől reméli a normalitáshoz való fokozatos visszatérést. A dokumentum ugyanis lehetővé tenné az üzleti célú utazásokat, valamint a sportesemények, koncertek és egyéb beltéri események megnyitását a nagyközönség előtt. 

Bodskov szerint a vakcinaútlevél bevezetésével újraindulhatna a dán társadalom, illetve a vállalatok normális működése. 

A dán vállalati szektor örömmel fogadta az új dokumentum bevezetésének hírét. Bár a kormány nem adott részletes tájékoztatást az útlevél működéséről, annyit tudatott, hogy az üzleti és kulturális szervezetekkel egyeztetve, az Európai Unió igényeivel összhangban dolgozzák ki.   • Hírek
  • Lakáshitel