Szigorított határátlépésről egyeztetett az osztrák külügyminiszterrel Szijjártó Péter

2021.02.05. 16:45

Telefonon egyeztetett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszterrel az ingázó magyarokat is érintő, a koronavírus-járvány miatt Ausztriában elrendelt szigorított határátlépésről.

Pénteki Facebook-bejegyzésében Szijjártó Péter azt írta: az osztrák kormány február 10-től szigorított határátlépési rendet vezet be, amely hátrányosan érinti az Ausztriában dolgozó, ezért oda ingázó magyarokat is.

Igaz, egy tegnapi értesülés szerint az ingázó magyaroknak is ingyenes tesztelési lehetőséget biztosítanak Burgenland tartományban.

Szijjártó Péter beszámolója szerint az osztrák külügyminiszterrel abban maradtak, hogy a jövő héten számba veszik az új szabályozás következményeit, és azokat a magyar külügyminiszter továbbítja osztrák kollégájának, „kérve tőle, hogy vegye ezeket figyelembe a szabályozás jövője szempontjából”.

A politikus hozzátette: több tisztázandó kérdés van az elvégzendő koronavírus-tesztek helyszínével, típusával és regisztrálásával kapcsolatban is, emellett külön problémát jelent a várakozási idő további meghosszabbodása.

Az osztrák kormány február 10-től szigorított határátlépési rendet vezet be, amely hátrányosan érinti az Ausztriában...

Publiée par Szijjártó Péter sur Vendredi 5 février 2021

A szerdán közzétett új osztrák beutazási rendelet szerint az Ausztriába utazóknak három napnál nem régebbi negatív koronavírus-tesztet kell felmutatniuk, vagy az országba érkezve 24 órán belül teszteltetniük kell magukat.

Az ingázóknak, a többi beutazóhoz hasonlóan, hetente egy alkalommal regisztráltatniuk kell magukat, és egy hétnél nem régebbi teszteredményt is fel kell mutatniuk.  • Hírek
  • Lakáshitel