Hollandiában március 2-ig marad az éjszakai kijárási tilalom

2021.02.08. 21:08

Március 2-ig meghosszabbítják a koronavírus-járvány miatt bevezetett éjszakai kijárási tilalmat - közölte a holland kormány hétfőn. Az ország lakói a következő hetekben továbbra is csak nyomós indok alapján hagyhatják el otthonaikat este kilenc óra és reggel fél öt között. A kijárási tilalmat január 23-án rendelték el a koronavírus, illetve fertőzőbb mutációi terjedésének megakadályozására.

Mark Rutte miniszterelnök február 2-án jelentette be, hogy meghosszabbítják a koronavírus-járvány miatt október óta hatályban lévő karantén intézkedések túlnyomó többségét, de akkor még nem született döntés a vitatott éjszakai kijárási tilalom ügyében, amely miatt erőszakos tüntetések is voltak.

Az országban hétfőn újranyithattak az általános iskolák és a napközik, bár többségük a téli időjárás miatt továbbra is zárva tartott. 

A koronavírus brit változata Hollandiában jelenleg az újonnan regisztrált esetek mintegy felét teszi ki. A járvány kezdete óta az országban 1 021 941 ember fertőződött meg az új típusú koronavírussal, és 14 541 ember halt meg a Covid-19 betegség szövődményekben.  • Tippek
  • Lakáshitel